Ένα καράβι για τη Γάζα

Tην Τρίτη 27 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό κινηματογράφο θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ ” Γάζα ερχόμαστε”, των Γ. Αυγερόπουλου, Γ. Καρυπίδη
( παρουσία του Γ. Καρυπίδη).Επίσης θα γίνει παρουσίαση της πρωτοβουλίας από τον πανεπιστημιακό Τάκη Πολίτη.

Διάρκεια: 49′

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για αυτούς που οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς, στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ.Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφισαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό.

Οργάνωση και Έρευνα : ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας.
Το ντοκιμαντέρ υπογράφει επίσης και ένα πλήθος συντελεστών – μελών της ομάδας του Εξάντα, όπως ο Γιάννης Παξεβάνης (μουσική), ο Γιάννης Μπιλήρης και η Άννα Πρόκου (μοντάζ) ο Γιάννης Αυγερόπουλος και ο Γιώργος Αλεξόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας).
Η παραγωγή έγινε από την Small Planet και την Αναστασία Σκουμπρή

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top