Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο-μέρος 2ο

Embajada Atenas+CE-color1

Ολοκληρώνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, το αφιέρωμα στον ισπανικό κινηματογράφο. Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 προβάλλεται δωρεάν η ταινία με τον απίθανο τίτλο «Γιατί τρίβουν τα ποδαράκια τους;». Είναι μια μουσική κωμωδία που πραγματεύεται το θέμα της αγάπης, τη μουσική, τις ανατροπές. Η ταινία προβάλλεται με τη συνεργασία αι την ευγενική χορηγία της πρεσβείας της Ισπανίας στη χώρα μας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

 

 

Logotipo_IC_Atenas_lfko_fondo

 

¿Por qué se frotan las patitas? (Γιατί τρίβουν τα ποδαράκια τους;)

Μέσα σε μια μέρα εγκαταλείπουν τον Λουίς η γυναίκα του, που αποφασίζει να αποσυρθεί σ’ ένα κέντρο βουδιστών, η κόρη του, που ακολουθεί τον αγαπημένο της και η μητέρα του, που το σκάει με κάποιους καταληψίες. Για να μπορέσει να τις βρει, προσλαμβάνει τον Μανολέτε, έναν ντετέκτιβ διορατικό με πρωτότυπες μεθόδους.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η πιο ευχάριστη και φρέσκια έκπληξη της σεζόν 2006-07 στον ισπανικό κινηματογράφο. Με μουσική και με διασκέδαση, κάνει το κοινό να χαμογελά. Δεν θυσιάζεται η ποιότητα της παραγωγής, ενώ το γέλιο βγαίνει αβίαστα. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο από το ντεμπούτο του κιθαρίστα και ιδρυτή του «Μην πατάτε σε αυτό flipflops Ι». Η έναρξη με τη διασκευή στο γνωστό εκείνα τα χρόνια τραγούδι Asereje και τα ισπανικά ΜΑΤ, δίνει τον τόνο… Η ιστορία είναι ωραία, μια μικρή απλή σε πολλές από τις λεπτομέρειες. Η πλοκή και λύση ίσως σε κάποια σημεία να είναι αργή, αλλά το φιλμ είναι φρέσκο ​​και γεμάτο αγάπη – πολύ καλύτερα από ό,τι πολλές άλλες υπερπαραγωγές εκατομμυρίων δολαρίων που μας κάνουν να χασμουριόμαστε…
Μια προσέγγιση της ζωής που θα σας φέρει ένα χαμόγελο και θα σας κάνει να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας. Και με αυτή την έννοια, πολύ επιτυχημένη.

 

Είσοδος ελεύθερη

[movie-info]

 

 

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top