Η Λέσχη σήμερα στο Αντιρατσιστικό

Σήμερα σας περιμένουμε στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων. Οπως και πέρυσι, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων συμμετέχει στο φεστιβάλ με προβολή ταινιών. Σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο πάρκο Ματσόπουλου, θα προβληθούν τρεις ταινίες από το Φεστιβάλ Πάτρας. Οι ταινίες είναι:
Τζαφάρ
Δράμα, διάρκεια 2′ 40”, μ.μ., 2011
Σκηνοθεσία: Νάνσυ Σπετσιώτη
Ο Τζαφάρ περιμένει στο διάδρομο ενός νοσοκομείου. Οι γονείς της εννιάχρονης Άννας την αποτρέπουν να καθίσει δίπλα του.

Αύριο θα ήταν μια άλλη μέρα
Ντοκιμαντέρ, διάρκεια 28΄, 2011
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μονδέλος
Η αφήγηση δύο μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν χαρακτηριστεί (ή είναι υποψήφιοι για να χαρακτηριστούν) ‘επικίνδυνοι’ από τις αρχές των κρατών τους. Το ντοκιμαντέρ υπονομεύει την αυθεντικότητα των αφηγήσεων των μεταναστών, προκειμένου να μυθοποιήσει τον χαρακτήρα τους και να καταστήσει την ιστορία τους οικουμενική.

Penguins
Δράμα, διάρκεια 19′, 2012
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος
Ελλάδα του 2012. Κρίση. Εργασιακή ανασφάλεια. Φόβος για το αύριο. Κοινωνικές σχέσεις που καταρρέουν. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας της εργατικής τάξης. Ένας πατέρας κοντά στη σύνταξη με τους δύο γιούς του προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να διαχειριστούν την καθημερινότητα, που δημιουργεί η δεινή οικονομική τους κατάσταση. Βασισμένο στο διήγημα “Πιγκουίνοι έξω απ’ το Λογιστήριο” του Χρήστου Οικονόμου.

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top