Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου στα Τρίκαλα

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων με πολλή χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων με αφορμή και θέμα τον κινηματογράφο. Πρόκειται για δύο διοργανώσεις που ενσωματώνονται σε μια εβδομάδα γεμάτη προβολές, συζητήσεις, τιμητικές προβολές, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκθέσεις.
Πρόκειται για το 28 Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας  και την Εβδομάδα Τρικαλινού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 8-14 Ιουνίου 2015 στα Τρίκαλα, στον μύλο Ματσόπουλου.

Το συνέδριο
Το 28ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας έχει ως θέμα του «Το ελληνικό τοπίο ως ντεκόρ στον κινηματογράφο» και συνδιοργανώνεται από την ΟΚΛΕ, την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο  12 – 14 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων στον Μύλο Ματσόπουλου.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 12 Ιουνίου
Ωρες 18:00 – 23:00
Αφιερώματα
:

α. Στον  ΜΠΑΡΜΠΗ ΒΟΖΑΛΗ (1926-2014), ιστορικό στέλεχος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας. Θα προλογίσει ο Θάνος Μουκούλης (Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας) και θα προβληθεί βίντεο του Νίκου Θεοδοσίου.
β. Στον ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΑΞΗ (1935-2003), σκηνοθέτη.
Θα προλογίσει ο Θανάσης Μιχαλάκης (Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων) και θα προβληθούν βίντεο και η ταινία του Βασίλη Κονταξή «Ο Σακαφλιάς» (Στα Τρίκαλα στα δυο στενά), 1967, την οποία θα προλογίσει ο Δημήτρης Τσιγάρας, συγγραφέας του βιβλίου Σακαφλιάς.

Προβολή
Θα προβληθεί η ταινία του Αντώνη Κόκκινου Τέλος εποχής (1994), στην οποία διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Σταύρος Χασάπης, τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου.

 

Σάββατο 13 Ιουνίου

Ώρες 10:00 – 14:00

– Ομιλίες από για το θέμα του συνεδρίου από σκηνοθέτες, πανεπιστημιακούς, ιστορικούς και κριτικούς του κινηματογράφου: Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Στέλλα Κυβέλου, Στέφανος Νταλάσης, Σάκης Μανιάτης, Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ιουλία Μέρμηγκα, Βασίλης Λουλές.
 – Προβολή του επεισοδίου Δήμος Αβδελιώδης – Εικόνες του παραδείσου (σκηνοθεσία: Δώρα Μασκλαβάνου, 2009) της τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Τοπία της σιωπής.

Ώρες 20:00 – 24:00

Τιμητικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για τους :
α. ΣΤΑΥΡΟ ΧΑΣΑΠΗ, διευθυντή φωτογραφίας – σκηνοθέτη (ομιλητές: Αντώνης Κόκκινος, σκηνοθέτης και Σάκης Μανιάτης, σκηνοθέτης – διευθυντής φωτογραφίας).
β. ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ, σκηνοθέτη (ομιλητές: Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας – σκηνοθέτης και Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός και ιστορικός κινηματογράφου).

Μετά τις ομιλίες θα προβληθούν οι ταινίες Ο φωτογράφος των Τρικάλων (2005) του Βασίλη Κοσμόπουλου και Σιωπηλές μηχανές (1998) του Θανάση Ρεντζή.

Κυριακή 14 Ιουνίου

Οι σύνεδροι (μέλη των Κινηματογραφικών Λεσχών από όλη την Ελλάδα) θα ξεναγηθούν στα Μετέωρα και θα επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

 

Εβδομάδα Τρικαλινού Κινηματογράφου

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου από τη Δευτέρα 8/6/2015 έως την Πέμπτη 11/6/2015 πραγματοποιείται για πρώτη φορά, Εβδομάδα Τρικαλινού Κινηματογράφου. Θα προβληθούν οι ταινίες:

Δευτέρα 8 Ιουνίου: οι ταινίες του 3ου U Made It Film Festival που διοργανώνει και φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, από τρικαλινούς  και όχι μόνο δημιουργούς
Τρίτη 9 Ιουνίου: Οι παράνομοι (1958) του Νίκου Κούνδουρου
Τετάρτη 10 Ιουνίου: Ο μανάβης (2013) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
Πέμπτη 11 Ιουνίου:  Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί (2013) του Βασίλη Λουλέ.

Επίσης, από τις 08 έως τις 14/06/2015, θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας στο ισόγειο των Θεατρικών Εργαστηρίων Δήμου Τρικκαίων (Μύλος Ματσόπουλου) με τίτλο
«ΦωΤοΠία».
Όλες οι ταινίες της Εβδομάδας Τρικαλινού Κινηματογράφου ξεκινούν στις 21:30
Και οι δύο διοργανώνεις είναι ελεύθερες σε όλους, με δωρεάν είσοδο.

(πατήστε για το αναλυτικό πρόγραμμα)

sinedrio1 sinedrio

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top