Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 20/2/2012

ΜΑΜΟΥΘ /MAMMUTHΔραματική κομεντί | 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 89′
σκηνοθεσία Μπενουά Ντελεπίν, Γκιστάβ Κερβέρ με τους: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Γιολάντ Μορό, Ιζαμπέλ Αντζανί
Υπόθεση:  
Ο Σερζ Πιλαρντός (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) μόλις έγινε 60 ετών και πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Εργάζεται από τα δεκάξι του σε διάφορες δουλειές αλλά όπως διαπιστώνει η γυναίκα του Κατρίν (Γιολάντ Μορό) η οποία ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχουν όλα τα ένσημα για τη συνταξιοδότησή του.
Ορισμένοι εργοδότες παρέλειψαν να κάνουν τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διατυπώσεις, με αποτέλεσμα ο Σερζ να πρέπει ή να εξαγοράσει τα ένσημα που λείπουν ή να τα μαζέψει. Μετά από παρότρυνση της Κατρίν, αποφασίζει να βγάλει από το γκαράζ την “αραχνιασμένη” αγαπημένη του μοτοσικλέτα, το Μαμούθ και να γυρίσει στα μέρη που έζησε και δούλεψε στο παρελθόν…
Το ταξίδι του μπορεί να ερμηνευθεί σαν μια επιστροφή στη νιότη του, η εικόνα του και μόνο να οδηγάει τη μηχανή του σε επαρχιακούς δρόμους θυμίζει έναν ηλικιωμένο easy rider, όχι όμως έναν ανώριμο γέρο που παλιμπαιδίζει. Αν και η ερμηνεία του Depardieu παραείναι διακριτική για να δημιουργήσει πολλές συζητήσεις, μας δίνει έναν ακόμα πολύ σοβαρό λόγο για να τον εκτιμάμε, καθώς κοιτάει με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο την ηλικία του και σκιαγραφεί έναν ταπεινό και καταπιεσμένο επαναστάτη.

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top