Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 23/4/2012 (ΔΩΡΕΑΝ)

Το νησί

Δράμα/2006/112′
Σκηνοθεσία: Πάβελ Λουνγκίν / Pavel Lounguine. Παίζουν: Pyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov, Dmitry Dyuzhev, Yuri Kuznetsov, Viktoria IsakovaΚάπου στη βόρεια Ρωσία, σε ένα μικρό ορθόδοξο μοναστήρι, ζει ένας πολύ ασυνήθιστος άνθρωπος. Οι συμμοναστές του προβληματίζονται από την εκκεντρική συμπεριφορά του. Οι προσκυνητές της Σκήτης θεωρούν ότι έχει τη δύναμη να θεραπεύσει ασθένειες, να εξορκίζει τους δαίμονες και να προβλέπει το μέλλον. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ανάξιο, λόγω μιας αμαρτίας που διέπραξε στα νιάτα του. Η ταινία είναι μια παραβολή, που συνδυάζει την σοβιετική καθημερινότητα και την ορθόδοξη μοναστική πολιτεία, ακραιφνείς πρεσβευτές αντιστοίχως του αθεϊκού υλισμού και της ένθεης πνευματικότητας.
” Είναι μια ταινία για το γεγονός ότι ο Θεός υπάρχει. Προκύπτει μια στιγμή στη ζωή, που στο επίκεντρο βρίσκεται αυτό το σημαντικό ζήτημα. Επιπλέον, προσπαθώ να επεκταθώ σε νέα κινηματογραφικά είδη, στη συγκεκριμένη περίπτωση το έιδος της ζωής των αγίων”.

Πάβελ Λουνγκίν, Σκηνοθέτης
” Έχοντας για πρωταγωνιστή το Ρώσο πρώην ροκ σταρ Πιότρ Μαμόνοφ στο ρόλο ενός κάτισχνου ιδιόρρυθμου μοναχού, ο οποίος θαυματοργεί σε ένα νησί στην παγωμένη Λευκή Θάλασσα, ο σκηνοθέτης Πάβελ Λουνγκίν εκπλήσσει τους οπαδούς του με το λιγότερο αρρενωπό από τις άλλες του ταινίες, αλλά παράδοξα συναρπαστικό Νησί- μια παραβολή για την πίστη και τη λύτρωση”.
Περιοδικὸ Variety

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top