Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28/11/11

Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης
ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ
15 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΚΟΓΙΑ 2011
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ 2010: ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ο Άλεξ Ντε λα Ιγκλέσια σκηνοθετεί με εντυπωσιακή μαεστρία μια φαντασμαγορική ταινία, κάνοντας ταυτόχρονα ένα πολιτικό σχόλιο για την σύγχρονη ιστορίας της Ισπανίας. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ εντυπωσίασε τον Κουέντιν Ταραντίνο που τη βράβευσε στο Φεστιβάλ Βενετίας με τον Ασημένιο Λέοντα Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Σεναρίου. 

Σκηνοθεσία:  Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια
Πρωταγωνιστούν:  Carlos Areces: Χαβιέ Antonio De La Torre: Σέρτζιο Carolina Bang: Νατάλια Sancho Gracia: Κολονέλ Σαλσέδο Juan Luis Galiardo: Ριγκ Μάστερ Enrique Villén: Άντρες Manuel Tafalle: Ραμίρο Manuel Tejada: Παρουσιαστής Gracia Olayo: Σονσόλες
Έτος:  2010
Χώρα:  Ισπανία/ Γαλλία
Διάρκεια:  108′
 Υπόθεση:
1937, Ισπανικός Εμφύλιος: O Παλιάτσος επιστρατευμένος από την Πολιτοφυλακή, ηγείται με αμφίεση κλόουν του λουτρού αίματος κραδαίνοντας ένα μεγάλο μαχαίρι εναντίον των στρατιωτών της Εθνοφυλακής του Φράνκο.
1973, Μαδρίτη: Ο Χαβιέ, ο γιος του παλιάτσου που ζητά εκδίκιση, βρίσκει δουλειά ως Λυπημένος Παλιάτσος σε ένα τσίρκο, όπου θα γνωρίσει τον Σέρτζιο. Ο Σέρτζιο είναι ο βίαιος αστέρας του τσίρκου ως Τρελός Παλιάτσος και ο εραστής της Νατάλια, της σαγηνευτικής αλλά και σκληρής ιπτάμενης ακροβάτιδας.
Αυτή είναι και η αρχή της ιστορίας στην οποία ο Χαβιέ και ο Σέρτζιο, ωθούμενοι από έρωτα, οργή, απελπισία και λαγνεία, θα οδηγηθούν σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων για να κερδίσουν την αγάπη της τελευταίας ακροβάτιδας της Μαδρίτης…

 

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top