Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 6/2/2012

JAR CITY 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπαλτάσαρ Κόρμακουρ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΘΡΙΛΕΡ, Διάρκεια: 97′
Πρωταγωνιστούν: Ίνγκβαρ Έγκερτ Σιγκουρόσον, Αγκίστα Έβα Έρλεντστοτιρ, Μπιορν Χίλνουρ Χάλαρντσον

* Το Jar City είναι βασισμένο στo best sellers του Arnaldur Indridason “Φορμόλη” και σκηνοθετημένο από τον Baltasar Kormakur (101 Ρεκιαβίκ)
* Το Jar City έχει βραβευτεί με το Βραβείο Κρυστάλλινης Σφαίρας καλύτερης ταινίας στο φετινό Φεστιβάλ του Καρλοβί Βάρη ενώ ήταν και η επίσημη υποψηφιότητα της Ισλανδίας για τα oscar του 2008 

Ένας ηλικιωμένος άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο υπόγειο διαμέρισμά του. Ο επιθεωρητής Έρλεντουρ και η ομάδα του, δεν έχουν σχεδόν καθόλου στοιχεία για να ξεκινήσουν την έρευνα, όμως μια φωτογραφία του τάφου ενός νεαρού κοριτσιού τούς δίνει μια πρώτη ένδειξη. Ανακαλύπτουν ότι, πριν από πολλά χρόνια, το θύμα κατηγορήθηκε για φρικτά εγκλήματα, αλλά τελικά δεν καταδικάστηκε. Μήπως το παρελθόν του γέρου επέστρεψε για να τον στοιχειώσει; Ο Έρλεντουρ ξανανοίγει την υπόθεση και ακολουθεί την αλληλουχία ασυνήθιστων εγκληματολογικών στοιχείων και μυστικών που αποκαλύπτονται και που είναι πολύ σημαντικότερα απ’ το φόνο ενός ηλικιωμένου άντρα, αφού υφαίνουν το νήμα της γενετικής καταγωγής μιας ολόκληρης χώρας. Παράλληλα, στο δωμάτιο ενός ισλανδικού νοσοκομείου, ένας καταρρακωμένος πατέρας νανουρίζει για τελευταία φορά, την νεκρή κόρη του, θύμα μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας. Όταν αρχίζει να συνέρχεται, αρχίζει να κάνει έρευνες για τη γενετική ανωμαλία που σκότωσε την κόρη του.

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top