Το κορίτσι της λίμνης

΄

koritsi1
Θρίλερ και σκιαγράφηση χαρακτήρων από την Ιταλία

ΥΠΟΘΕΣΗ

Εναλλαγή τοπίου και θεματολογίας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου προβάλλεται η ταινία «Το Κορίτσι της Λίμνης», η καλύτερη ιταλική ταινία για το 2007, με πλήθος βραβείων, μεταφορά νορβηγικού αστυνομικού μυθιστορήματος και με έξοχη σκιαγράφηση χαρακτήρων.

Μια μικρή πόλη στη Βόρεια Ιταλία βρίσκεται σε συναγερμό για την εξαφάνιση της νεαρής Marta. Ομάδες κατοίκων ‘χτενίζουν’ διάφορους χώρους αναζητώντας την, όμως αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως η 6χρονη επιστρέφοντας στο σπίτι της είχε μια συνάντηση με τον ψυχικά διαταραγμένο Mario. Μετά από εντατικές έρευνες, οι χωρικοί ανακαλύπτουν στην όχθη της λίμνης το πτώμα μιας νέας γυναίκας. Ο επιθεωρητής Sanzio, ένας πεπειραμένος αστυνομικός, που πρόσφατα μετακόμισε στην απομονωμένη περιοχή, φθάνει στη μικρή πόλη. Ο νεαρός συνάδελφος του, ο Siboldi, γεννημένος σε αυτές τις κοιλάδες, γίνεται ο οδηγός του στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει τους οικογενειακούς δεσμούς, τις σχέσεις και τα καλά κρυμμένα μυστικά της μικρής κοινωνίας.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Με ένα κάρο κρατικά βραβεία και άλλα δυο στη Βενετία, στην Ιταλία έσπασε τα ταμεία. Με κεντρικό άξονα τις έρευνες για τη διαλεύκανση ενός φόνου, ο δημιουργός Andrea Molaioli παραθέτει μια σειρά από ετερόκλητους χαρακτήρες που απαρτίζουν τους κατοίκους ενός χωριού της ιταλικής επαρχίας, ισορροπώντας το στοιχείο της ηθογραφίας με εκείνο του αστυνομικού μυστηρίου. Χαμηλών τόνων και γλυκόπικρης απόγευσης αστυνομικό θρίλερ, το οποίο δίνει έμφαση στους χαρακτήρες και την ψυχολογία τους. Εξαιρετικός για ακόμα μία φορά ο Τόνι Σερβίλο, βραβευμένος μ’ ένα από τα οκτώ Ντονατέλο (ιταλικά Όσκαρ) που κέρδισε συνολικά η ταινία.

koritsi2

Βασισμένο στο διεθνές best seller της Νορβηγίδας συγγραφέως ψυχολογικών θρίλερ, Karim Fossum, «Don’t Look Back» (Inspector Sejer Mysteries).

Πηγή myfilm.gr,m cinemanews.gr

 

 

 

[movie-info]

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top