Και τώρα… η ψηφοφορία για τη νέα σεζόν!

Να ‘μαστε πάλι εδώ! Σαν το πρωτοβρόχια, ήρθαμε κι εμείς, να θυμίσουμε ότι η κινηματογραφική χρονιά αρχίζει! Από σήμερα και για δέκα ημέρες, ψηφίζουμε τις ταινίες που θα προβληθούν κατά τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για 30 ταινίες που επιλέξαμε από όσες προτάθηκαν από τις εταιρίες διανομής. Παρά τη «δύσκολη» κινηματογραφική χρονιά, εμπλουτίσαμε τις επιλογές, προκειμένου να υπάρχει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή ρευμάτων, γλωσσών, τεχνοτροπιών και απότισης φόρων τιμής σε μεγάλους δημιουργούς.
Ετσι, επιλέξαμε αρκετές κωμωδίες, κοινωνικές, δραματικές, ταινίες από χώρες όπως το Αφγανιστάν και η Σαουδική Αραβία (με γυναίκα σκηνοθέτη μάλιστα), Ινδία (που δεν είναι Μπόλυγουντ), φυσικά και ελληνικές. Επίσης, με θέματα «καυτά», όπως η διαφθορά στον Τύπο, τα βασανιστήρια σε ανθρώπους, η ευθανασία και μια αξεπέραστη δημιουργία, το «Κάπο», για το αν και κατά πόσο μπορεί να ευτελιστεί ο άνθρωπος για να καταφέρει να επιβιώσει…
Αλλά και σε τεράστιους σκηνοθέτες, σαν τον Τρυφό, τον Γ. Αλλεν, τον Κάπρα, τον Κιούμπρικ ή σε ηθοποιούς σαν τον Μπόγκαρτ και την προσφάτως αποβιώσασα Λορίν Μπακόλ.
Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα κράμα, των νέων ρευμάτων και δημιουργών που απέσπασαν ήδη πολλά βραβεία σε σημαντικά φεστιβάλ ή και Οσκαρ, με πρωτοποριακές ταινίες, όπως το γερμανικό εξπρεσιονιστικό φιλμ του 1929, «Νοσφεράτου», την πρώτη ταινία που αναφέρεται στον μύθο του Δράκουλα και την οποία, μεταγενέστερες δημιουργίες σχεδόν «κλέβουν».

Είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι!
Ψηφίζουμε τις ταινίες που επιθυμούμε και στο τέλος της διάρκειας της ψηφοφορίας, συγκεντρώνουμε τα αποτελέσματα. Μόλις διαμορφώσουμε το πρόγραμμα, θα ανακοινώσουμε και τις άλλες εκπλήξεις που σχεδιάζουμε για το πρώτο μισό της κινηματογραφικής χρονιάς!
Μέχρι τότε, δείτε τα τρέιλερ, διαβάστε τις υποθέσεις και… καλή ψήφο!

ΣΗΜ: Ψηφίζετε όσες ταινίες θέλετε

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top