Λήξη ....Βραδιά αφιερωμένη στα παλιότερα ΔΣ της Κιν/κής Λέσχης και όχι μόνο...

Η Κινηματογραφική Λέσχη θυμάται και τιμά

Βραδιά αφιερωμένη στους διατελέσαντες προέδρους και στις μνήμες τριών δεκαετιώνΣκηνή 1η
Λήψη 1η
1975
Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων παίρνει σάρκα και οστά. Μια ομάδα ανθρώπων αποφασίζει ότι, στο συγκεκριμένο πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο, οι ανησυχίες των νέων της εποχής μπορούν να εκφραστούν και μέσω του κινηματογράφου. Πρώτος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κων/νος Κλιάφας. Οι ταινίες της εποχής εκείνης και για μια δεκαετία (1975-1985), αποτυπώνουν την ανάγκη για εξερεύνηση των νέων μορφών κινηματογραφικής δημιουργίας.

Σκηνή 2η
Λήψη 1η
1985
Η Ντίνα Λιλή εκλέγεται για μια κρίσιμη δεκαετία (1985-1995). Αφ’ ενός το βίντεο και η ιδιωτική τηλεόραση, αφ’ ετέρου οι αλλαγές στο κοινωνικό πεδίο, προβάλλουν ως αναγκαιότητα την προβολή ταινιών που θα αντιπαρατίθενται στην αλλοίωση ιδεών.

Σκηνή 3η
Λήψη 1η
1995
Ο Κώστας Αθανασίου πρέπει να διαχειριστεί την πιο νέα εποχή, με ένα σημαντικό δεδομένο: η επιστρέφουσα στα Τρίκαλα νεολαία, θα πρέπει να βρει τρόπο επαφής και επικοινωνίας. Ετσι, τη δεκαετία (1995-2005) παρατηρείται μια μαζική προσέλευση, η οποία όμως έχει και όρια: η Κινηματογραφική Λέσχη σταματά τη λειτουργία της, μετά από 30 χρόνια.

Σκηνή 4η
Λήψεις πολλές
2011
Ολους αυτούς τους ανθρώπους, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία, λειτουργία και κατάκτηση ιδιαίτερου ρόλου στα τοπικά μας πολιτιστικά δρώμενα, θα τιμήσει το νυν Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων. Τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, στις 21.30 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου, οι τρεις διατελέσαντες πρόεδροι θα τιμηθούν – και στο πρόσωπό τους, όλα τα μέλη των κατά καιρούς Δ.Σ. – για την προσφορά τους. η εκδήλωση πραγματοποιείται και με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών χειμερινών προβολών.
Στον χώρο θα εκτίθεται αρχειακό – συλλεκτικό υλικό από τα 30 χρόνια λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, που θα ξυπνά μνήμες.
Επίσης, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία “Το φως πριν την αυγή” του Τρικαλινού δημιουργού Χρήστου Μεγαρχιώτη, προκειμένου να διαφανεί η αλληλεπιδρώσα σχέση δημιουργών – Λέσχης και να επισημανθεί η αναγκαιότητα στήριξης των ανθρώπων του κινηματογράφου.
 
 
Σας περιμένουμε!

Cut,
συνεχίζουμε με την επόμενη λήψη, τον ερχόμενο Νοέμβριο ή και νωρίτερα…

Το Δ.Σ.

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top