Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου

Καλή χρονιά με κωμωδία!

 

Με μια ανάλαφρη γαλλική κωμωδία, αλλά με προεκτάσεις, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει για το 2016. Ευχόμενη καλή κινηματογραφική χρονιά και με πολλές ταινίες να αναμένονται η ταινία «Γυναίκες του Τελευταίου ορόφου» έχει έξοχους πρωταγωνιστές, κοινωνικό θέμα, κωμικές καταστάσεις και υπόσχεται μια ευχάριστη βραδιά, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Παρίσι, 1962. Ο Ζαν-Λουί Ζουμπέρ, ένας ευκατάστατος χρηματιστής και σοβαρός οικογενειάρχης, ζει ήρεμα αλλά βαρετά με την ψηλομύτα γυναίκα του Σουζάν  και τα δυο κακομαθημένα βλαστάρια τους. Όμως ο κόσμος τους θα έρθει τα πάνω κάτω, όταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού τους μετακομίζει μια πολύχρωμη και ζωηρή παρέα από Σπανιόλες, που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην πολυκατοικία. Ο Ζαν-Λουί θα συνδεθεί αναπάντεχα μαζί τους, ιδιαίτερα με τη δυναμική Κονσεπσιόν και κυρίως με τη γοητευτική ανιψιά της, Μαρία, τη νέα υπηρέτρια της οικογένειάς του, που θα τον κάνουν να εκτιμήσει τις απλές χαρές της ζωής… Μπορεί όμως ν’ αλλάξει ένας άντρας της ηλικίας του;

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Φιλίπ Λε Γκουέ έρχεται να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο των γαλλικών κινηματογραφικών παραγωγών με μια νέα κωμωδία: «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου».  Πρόκειται για μια κωμωδία ηθών και (γιατί όχι;) εθίμων όπου δύο κόσμοι, δύο τάξεις και δύο πολιτισμοί έρχονται αντιμέτωποι, συνδιαλέγονται, ανταλλάσσουν εμπειρίες και έτσι γίνονται πιο πλούσιοι.

Η ταινία, παρά τις σεναριακές προβλέψιμες ατάκες, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκτός από την ερμηνευτική δεινότητα του Φαμπρίς Λουκινί που «τραβάει κυριολεκτικά από τη μύτη» τους θεατές σε οποιαδήποτε performance και αν δίνει, «Οι Γυναίκες του τελευταίου Ορόφου» προσφέρουν ένα δοκίμιο πάνω στη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Διαφορετικότητα που εκπηγάζει από διαφορετικές συνθήκες ζωής, πεποιθήσεις και συνήθειες.

«Οι Γυναίκες του τελευταίου Ορόφου» αποτελούν μια διακριτική κοινωνική κωμωδία που, όπως είναι αναμενόμενο, δεν φιλοδοξούν καθόλου να θίξουν τα ακραία μίση μεταξύ αστών και υπηρετριών: θέμα που αναπαριστά αριστουργηματικά ο Ζαν Ζενέ μέσα στο θεατρικό του «Οι Δούλες». Ωστόσο, θέτουν το παρακάτω ερώτημα: Τελικά πότε γινόμαστε πλούσιοι; Όταν έχουμε περισσότερα χρήματα ή όταν έχουμε περισσότερη ζεστασιά και ελευθερία στην καρδιά;

 

[movie-info]

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top