"Παραδόσεις αγάπης", από μια άγνωστη Ινδία

Ένα ταξίδι στη μαγική Ινδία, με τις απίθανες ιστορίες της επιχειρούμε με την ταινία της ερχόμενης Δευτέρας. Μια ταινία εκτός των συνηθισμένων χορογραφιών και φανταχτερών ενδυμάτων. Μια ιστορία πραγματική, με πάθος και αγάπη… Το «Lunchbox» ή «Παραδόσεις αγάπης»
ΥΠΟΘΕΣΗ
Εδώ και 120 χρόνια στη Μουμπάι, κάθε πρωί, 5.000 Νταμπαβάλα (Dabbawallahs) – τοπικοί κούριερ φαγητού- παραδίδουν ζεστά γεύματα από την κουζίνα των νοικοκυρών στα γραφεία των συζύγων τους. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησε το συγκεκριμένο σύστημα παράδοσης και απέδειξε ότι μόνο ένα στο ένα εκατομμύριο πακέτα μπορεί να φτάσει στα λάθος χέρια! Το “The Lunchbox” είναι η ιστορία αυτού του λάθους, που θα φέρει κοντά δυο αγνώστους. Έτσι, μια νεαρή γυναίκα θα βρεθεί να αλληλογραφεί με έναν μοναχικό υπάλληλο, ανταλλάσοντας καθημερινά μηνύματα μέσω των πακέτων φαγητού.

ΚΡΙΤΙΚΗ
Το “The Lunchbox” είναι μια απολαυστική ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην πολυπληθή και θορυβώδη Μουμπάι και παρακολουθεί τη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που έρχονται κοντά χάρη σε ένα λάθος. Αυτή η γεμάτη χιούμορ, ζεστασιά και ευαισθησία, ιστορία μας προσφέρει μια μαγική γεύση από την Ινδία, καθώς και την ευκαιρία να απολαύσουμε την καταπληκτική ερμηνεία του ταλαντούχου ηθοποιού, Irrfan Khan (Slumdog Millionaire, The Life of Pi).
Η ταινία αιχμαλωτίζει τον θεατή με την εξωτική της ατμόσφαιρα και τις μυρωδιές της σπιτικής ινδικής κουζίνας που απλώνονται παντού, χτίζοντας έναν όμορφο κινηματογραφικό κόσμο γεμάτο ονειροπολήσεις και χαριτωμένους διαλόγους που συνοψίζουν μέσα σε λίγες φράσεις την κοσμοθεωρία των ηρώων.

Χωρίς φανφάρες, ο Μπάτρα αποκαλύπτει ένα μικρό και ζωντανό περιβάλλον, τη μοναξιά μιας μεγαλούπολης που συγκρούεται με τις παραδοσιακές αξίες, τη διαμάχη και την ένωση δύο ανθρώπων αυτοπεριορισμένων και παράλληλα τις πολλές, θρησκευτικές και κοινωνικές διαστρωματώσεις της πρώην Βομβάης, με την αίσθηση της λεπτομέρειας ενός γενναιόδωρου ερευνητή. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για την πρακτική παράδοσης γευμάτων που μετρά ήδη 120 χρόνια και κατέληξε να γράψει το σενάριο, λόγω των συναρπαστικών αφηγήσεων που άκουσε.
Λιτά γυρισμένη, αλλά διεισδυτική, τρυφερή και γλυκιά ταινία γύρω από την αποξένωση και την απομόνωση των ανθρώπων σε πολυπληθείς κοινωνίες, που τους έχουν καταντήσει να ζουν σε σπίτια κουτιά, να εργάζονται σε γραφεία κουτιά και να μετακινούνται με λεωφορεία κουτιά. Σε μια τέτοια κοινωνία, ένα κουτί φαγητού θα φέρει σε ψυχική επαφή δυο άγνωστους ανθρώπους.

Info

Πρωταγωνιστούν: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Nakul Vaid … Rajeev, Yashvi Puneet Nagar
Είδος ταινίας: Δράμα, Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Ritesh Batra

Σενάριο: Ritesh Batra, Rutvik Oza
Χρονολογία παραγωγής: 2013
Χώρα παραγωγής: Ινδία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ
Γλώσσα: Αγγλικά, Ινδικά
Εικόνα: Έγχρωμη 2.35 : 1
Διάρκεια: 104′
Τοποθεσίες γυρισμάτων: Ινδία (Μομπάη)
Κόστος: $1 εκατομμύριο

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2014, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
Με πληροφορίες από myfilm.gr, lifo.gr
Δείτε το τρέιλερ στην παρακάτω διεύθυνση

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top