Το πρόγραμμα προβολών του 2ου u made it festival

 

Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε το τελικό πρόγραμμα και τις ταινίες που θα προβληθούν τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στο 2ο u made it festival.

Η διοργάνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, που προωθεί και προβάλλει την ερασιτεχνική (και όχι μόνο) δημιουργία στον χώρο των ταινιών, για δεύτερη χρονιά φιλοξενεί τρικαλινούς σκηνοθέτες. Ερασιτέχνες και μη, βραβευμένοι μαθητές, θα προβάλλουν τις ταινίες τους στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου (με την ευγενική χορηγία του) στον μύλο Ματσόπουλου. Στόχος είναι η αναζωογόνηση και η ιδιαίτερη ενασχόληση με τον κινηματογράφο, με αρχή την ερασιτεχνική άποψη (ως εραστές της τέχνης) του καθενός που επιθυμεί να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα.

Η προβολή θα αρχίσει στις 9.30 το βράδυ και θα απονεμηθεί δίπλωμα συμμετοχής. Οι ταινίες που θα προβληθούν, είναι:

– Δώσε μου λίγο ουρανό – ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας (13΄)

– Notre Mère la Mer – Μουσικό Σχολείο Τρικάλων (7.17΄)

– Χαμένα Χαμόγελα (Lost Smiles) – 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων (5.23΄)

– Μπισκότα – Δέσποινα Μητσιάδη (3΄)

– Μeteora with road bike – Στέφανος Γώγος (5΄)

– Πυροσβεστικό Σώμα – Στέφανος Γώγος (5΄)

– «Airport LGAT» Hellenic – Γ. Φλούλης, Κ. Κωνσταντίνου (38΄)

– Θηλιά – Β. Λουλές (12΄)

Μετά από κάθε προβολή θα δίνεται η δυνατότητα να απευθυνθούν ερωτήσεις στους δημιουργούς.

Αναλυτικά οι ταινίες:

Δώσε μου λίγο ουρανό

 

Η ταινία μικρού μήκους του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας που συμμετείχε στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών μικρού μήκους 2014 “Ένας πλανήτης … μια ευκαιρία” που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή υπό την αιγίδα του Υπουργείου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών την Τετάρτη 09/04/14. Το κινηματογραφικό έργο του μικρού ΕΠΑΛ της επαρχιακής και ξεχασμένης Φαρκαδόνας, με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε το συνεργείο και κυρίως χάρις στο μεράκι και την όρεξη των συντελεστών της, διακρίθηκε και ανάμεσα στις  188 ταινίες που διαγωνίστηκαν από όλη την Ελλάδα, κέρδισε το 3ο βραβείο.

Το σενάριο και σ’ αυτή την ταινία είναι μαθητικής εμπνεύσεως και συγκεκριμένα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς 4 μαθητριών του ως άνω ΕΠΑΛ. Πάντα επίκαιρο και εύστοχο, καταπιάνεται με ένα θέμα που μας αφορά άμεσα ή έμμεσα όλους. Την κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα του διπλανού μας.

Έπαιξαν: Αχιλλέας Δουρδούρης, Αθανασία Μπακλαβά, Στεργίου Ανθή, Αράρ Δαβίδ, Αλεξόπουλος Βασίλης, Θεανώ Μανάφα, Ευριδίκη Χασιώτη, Νάτσινας Στέφανος του Αντωνίου, Τσιάμης Κώστας, Λέτσιος Γιώργος, Καψιώχας Βασίλειος, Παπάς Ηλίας, Λέτσιος Νίκος Νάτσινας Στέφανος του Ηλία, Ξάνθου Ελπίδα, Ευθυμίου Άννα, Γκαγκάς Κωνσταντίνος, Τριανταφύλλου Ιωάννα, Νικολάου Μιχαήλ

Σενάριο: Λέτσιου Δήμητρα, Πολυγένη Κατερίνα, Τριανταφύλλου Ιωάννα, Ευριδίκη Χασιώτη

Εικονοληψία: Τσάτσος Ιωάννης, Ευθύμης Μητρουλιάς

Ηχοληψία (boom)- κλακέτα: Χασιώτης Ευάγγελος

Photo’s – Video (makingoff): Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Νικατσιός Σταμάτης

Επιμέλεια Σεναρίου – Οργάνωση Παραγωγής: Φωτόπουλος Θωμάς, Στεργίου Ανθή.

Σκηνοθεσία: Φωτόπουλος Θωμάς

 

 

 

Χαμένα Χαμόγελα (Lost Smiles)

Η ταινία είναι μια παραγωγή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων και αφορά την αναζήτηση του χαμόγελου που έχει χαθεί από τη ζωή μας.

Για την ταινία εργάστηκαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων με την καθοδήγηση και τη βοήθεια του καθηγητή κ. Γιώργου Βλαχογιάννη.

Στην ταινία παίρνουν μέρος οι μαθητές:

Γρηγόρης Μαυρομάτης, Βασίλης Αλεξόπουλος, Νίκος Κιουτέζα, Βασίλης Μπακλαβάς, Φωτεινή Λιάκου, Μαρινέο Ρόγκα και Βασίλης Νταντάσιος.

Λήψεις – Επεξεργασία: Γιώργος Βλαχογιάννης.

 

 

Notre Mère la Mer

merΜουσικό Σχολείο Τρικάλων

 

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Ευαγγελία Σύρρου (Γαλλικών)

 

Τίτλος :  Notre Mère la Mer ”   “Η Μητέρα μας η Θάλασσα

 

Διάρκεια : 07’:16’’

 

Γλώσσες : Γαλλική & Ελληνική

 

Έτος Παραγωγής : 2014

 

Περίληψη

 

Η Μητέρα Θάλασσα ζει ευτυχισμένη με τα παιδιά της τα κύματα και τα ψάρια. Δύο φίλοι, ο Pois και ο Son (Poisson=Ψάρι) παίζουν ανέμελα όταν ξαφνικά δύο παράξενες, μαύρες φιγούρες έρχονται να διαταράξουν την χαρούμενη ατμόσφαιρα και να σπείρουν παντού το κακό και τον θάνατο. Ολοκληρώνουν επιτυχώς την αποστολή τους. Ωστόσο… αντί για αίσθημα ικανοποίησης κατακλύζονται από συναισθήματα θλίψης και μετάνοιας για το κακό που έχουν προκαλέσει. Θέλουν να αλλάξουν τα πάντα αλλά… είναι εφικτό; Μπορούν; Ποιός άραγε θα μπορούσε να βοηθήσει ;

 

Περιγραφή του τρόπου παραγωγής :

 

Η ταινία μικρού μήκους  “Notre Mère la Mer” δημιουργήθηκε από τους μαθητές του τμήματος Γαλλικών της Α’ Λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο συμμετοχής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στον  Διαγωνισμό  Γαλλοφωνίας όπου διαγωνίστηκε μεταξύ πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα και κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει το Βραβείο Γαλλοφωνίας 2014.

 

Με το σύνθημα “ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ…” οι μαθητές, κλήθηκαν να εμπνευστούν από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσάς μας και να δημιουργήσουν μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία της Μεσογείου, με αποδέκτες τα παιδιά της Μεσογείου. Το ύφος, το βλέμμα και οι συμβουλές τους σε σχέση με τη Μεσόγειο, την αειφόρο ανάπτυξη, το ανθρώπινο περιβάλλον, το πλαίσιο ζωής, έπρεπε να είναι προσαρμοσμένα σε ένα νεανικό κοινό ηλικίας 8-12 ετών. Και όπως πάντα, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις 10 λέξεις της Γαλλοφωνίας οι οποίες για το 2014 είναι οι εξείς:

 

  1. Ambiancer :      κάνω ατμόσφαιρα
  2. À tire-larigot :   πολύ
  3. Charivari :          μεγάλος θόρυβος, σαματάς, πάταγος
  4. S’enlivrer :         διαβάζω πολλά βιβλία, μεθάω από το διάβασμα
  5. Faribole :            ανοησία, κουταμάρα
  6. Hurluberlu:        απερίσκεπτος, άμυαλος, παράξενος, ασυνήθιστος, εξωπραγματικός
  7. Ouf  :                   Ουφ!  / Fou : Τρελός
  8. Timbré :              με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, ηχηρός, λωλός, παλαβός
  9. Tohu-Bohu :       σύγχυση, σάλος, οχλοβοή, διαμαρτυρία
  10. Zig-Zag :              ζικ-ζαγκ

 

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου έγραψαν μία ιστορία – παραμύθι την οποία δραματοποίησαν, βιντεοσκόπησαν και παρουσίασαν με τη μορφή ταινίας μικρού μήκους

Το “Notre Mère la Mer” συνιστά αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς που εκπονήθηκε από τους μαθητές. Τόσο η συγγραφή του σεναρίου και του κειμένου όσο και η σκηνοθεσία, η ερμηνεία των ρόλων, η μουσική σύνθεση, η εκτέλεση της μουσικής, η συγγραφή των στίχων και η ερμηνεία του τραγουδιού, η τεχνική επεξεργασία και το μοντάζ της ταινίας, τα γραφικά, οι εικαστικές δημιουργίες, όλα είναι έργο των μαθητών.

 

Η 14μελής ομάδα μαθητών που δημιούργησε το “Notre Mère la Mer”  αποτελείται από τους :

  1. Ευαγγελίνα Νίκα : Σενάριο, Σκηνοθεσία, Μοντάζ, Γραφικά, Animation, Κύριος ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  2. Χριστίνα Μπαλλά : Σενάριο, Σκηνοθεσία, Κύριος ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  3. Μαργαρίτα Κωστοπούλου : Σενάριο, Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού, Αφήγηση
  4. Ειρήνη Καραλή : Σενάριο, Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  5. Αθηνά Κολώνα : Αρχική Εικαστική Δημιουργία, Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  6. Λία Μαγκούτη : Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  7. Ειρήνη Νίκου : Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  8. Ευαγγελία Φέκου : Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  9. Ραφαηλία Κόντου : Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  10. Θωμάς Τσιρογιάννης : Δευτερεύων ρόλος, Ερμηνεία τραγουδιού
  11. Αλέξανδρος Τζάρντο : Συγγραφή στίχων τραγουδιού, Ερμηνεία τραγουδιού, Δευτερεύων ρόλος,
  12. Ιουλία Σακουμπέντα : Δευτερεύων ρόλος
  13. Φωτεινή Χατζιάρα : Επιμέλεια κειμένου στα Γαλλικά, Ερμηνεία τραγουδιού
  14. Φίλιππος Ρουσιαμάνης (Β’ Λυκείου) : Μουσική Σύνθεση – Πιάνο

 

Συνετέλεσαν στην δημιουργία της ταινίας :

Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων και ο Διευθυντής του κ. Στέφανος Νταλάσης με την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Κινηματογράφου και των κοστουμιών που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα.

Η  κ. Βασιλένα Μητσιάδη που έκανε την εικονοληψία-βιντεοσκόπηση καθώς κανένα μέλος της ομάδας δεν διέθετε βιντεοκάμερα.

Ο κ. Φώτης Τζίκας ο οποίος με περισσή προθυμία βοήθησε την μαθήτρια Ευαγγελίνα Νίκα που ανέλαβε το μοντάζ, στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων κατά την ολοκλήρωση της εργασίας.

Η κ. Φιλαρέτη Φροξυλιά, Καθηγήτρια Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, η οποία με τις εξειδικευμένες συμβουλές της βοήθησε στην ερμηνεία του  τραγουδιού.

Ο κ. Γιάννης Σπυράκης, Καθηγητής Μουσικής Τεχνολογίας στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, ο οποίος έκανε την ηχογράφηση της σύνθεσης που επένδυσε μουσικά την ταινία.

Τα δύο μικρά κοριτσάκια, η Κατιάννα Γιαννούλη και η Ειρήνη Τζάρντο, που συμμετείχαν φιλικά παίζοντας δύο σημαντικούς ρόλους στην ταινία.

 

 

 

Meteora with road bike

Μια βόλτα με το ποδήλατο στο υπέροχο τοπίο των Μετεώρων.

 

Πυροσβεστικό Σώμα

Ένα βίντεο που παρουσιάζει τη φύση του επαγγέλματος του πυροσβέστη, τις δυσκολίες των αποστολών αλλά και την ικανοποίηση  του να σώζεις περιουσίες και ζωές.. Ένα βίντεο που βάζει τέλος στο μύθο  του ταβλαδόρου πυροσβέστη…

* Ο Στέφανος Γώγος τα τελευταία 2 χρόνια ζει κι εργάζεται στα Τρίκαλα. Είναι επαγγελματίας πυροσβέστης και ασχολείται με τα extreme sports. Μέσα από το φακό του αιχμαλωτίζει τις στιγμές δράσεις που βιώνει στην καθημερινότητα του, μιας κι ένα από τα αγαπημένα του χόμπυ είναι η κινηματογράφηση  και το μοντάζ.

 

 

 

Μπισκότα

Άσκηση που έγινε στα πλαίσια σεμιναρίου σκηνοθεσίας-μοντάζ.
Έλαβαν μέρος συμμαθητές του σεμιναρίου για τις λήψεις, μπουμ και στους ρόλους των δύο χαρακτήρων.
σκηνοθεσία, μοντάζ : Μητσιάδη Δέσποινα
Υπόθεση: Δύο άγνωστοι κάθονται σε ένα παγκάκι. Ανάμεσά τους ένα πακέτο μπισκότα. Αφορμή για καβγά ή για κάτι περισσότερο;

 

«Airport LGAT» Hellenic
(Ιστορίες και αναμνήσεις του δυτικού αεροδρομίου μέσα από την Ολυμπιακή Αεροπορία).
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτελεί κομμάτι του Project «Airport LGAT» Hellenic, η βασική ιδέα του οποίου ξεκίνησε τον Μάιο του 2013. Αφορμή για τη δημιουργία της ομάδας στάθηκε το γεγονός ότι ένα από τα 4 μέλη της έχει άμεση σχέση τόσο με τον χώρο του Ελληνικού όσο και με την Ο.Α. Κύριο χαρακτηριστικό λοιπόν αυτού του εγχειρήματος ήταν να προσεγγίσουμε τόσο τον χώρο του Ελληνικού όσο και την ιστορία που τον συνοδεύει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σεβασμό, δημιουργώντας έτσι ένα αποτέλεσμα συναισθηματικού κυρίως χαρακτήρα. Το ντοκιμαντέρ στον βασικό του άξονα χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο πρώτο, όπου αναδεικνύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία μέσα από συνεντεύξεις πρώην εργαζoμένων της (πιλότοι, μηχανικοί, γενικό προσωπικό και επιβάτες), κυρίως για τον ρόλο και την προσφορά της στην ελληνική αεροπορία, και στο δεύτερο, όπου γίνεται λόγος για το πρώην Ελληνικό αεροδρόμιο και, συγκεκριμένα για το δυτικό, όπου και στέγαζε τα γραφεία της η Ολυμπιακή και σήμερα πλέον αποτελεί το μουσείο που συντηρούν οι πρώην εργαζόμενοί της. (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.) Τα είδη από τα οποία αποτελείται το project είναι τα εξής: video art, εγκαταστάσεις, φωτογραφικό υλικό και ντοκιμαντέρ. Το video art και τις εγκαταστάσεις ανέλαβε η Μαρία Τόλια, η οποία είναι φοιτήτρια στην Α.Σ.Κ.Τ., ενώ το φωτογραφικό κομμάτι η Αιμιλία Βρότσου, φοιτήτρια στη Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. του ΤΕΙ Αθήνας. Τέλος, το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε από τους Γιάννη Φλούλη και Κωνσταντίνο Σ. Κωνσταντίνου, επίσης φοιτητές στη Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. του ΤΕΙ Αθήνας.

 

 

Θηλιά

Το 1969, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει στο χωριό Μονοδένδρι Ιωαννίνων την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Αναπαράσταση. Το καλοκαίρι του 2013, ο Λευτέρης Ρίζος, μόνιμος κάτοικος του χωριού, βοηθητικός ηθοποιός στα γυρίσματα της σημαντικής αυτής ταινίας, μιλά για τη θηλειά που του πέρασαν στο λαιμό για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ένα μικρό υπαρξιακό σχόλιο. Η θηλειά της ταινίας, η ηθική των ηρώων της, η ζωή του Λευτέρη με το κινηματογραφικό συνεργείο, η εμπειρία που τον σημάδεψε, τα σχόλια για την δική του προσωπική ζωή και ηθική, οι φίλοι που έφυγαν. Όλα αποκτούν για τον ίδιο ένα άλλο νόημα τώρα, κοιτάζοντάς τα ξανά, με τη σοφία, την πικρία και το χιούμορ των 92 του χρόνων.

 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές

Σενάριο: Βασίλης Λουλές, Σπουδαστές Εργαστηρίου Ντοκιμαντέρ 7ης ΑNIMART – Σχολείο Βιωματικών Τεχνών 2013

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ειρήνη Ανδρουλάκη, ΒασιλέναΜητσιάδη

Μοντάζ: Δημήτρης Σαββαΐδης, Χρόνης Θεοχάρης

Ήχος: Σπουδαστές Εργαστηρίου Ντοκιμαντέρ 7ης ΑNIMART – Σχολείο Βιωματικών Τεχνών 2013

Παραγωγός: Βασίλης Λουλές

Συμπαραγωγή: ART/European Animation Center

Τύπος: DigiBeta Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Διάρκεια: 12′

Έτος Παραγωγής: 2013

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top