Ψεύτικες ζωές – απότοκα θλιβερών ερώτων

«Πόσα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα», σε μια μόνο ταινία; Πολλά. Η «Διπλή Ζωή», υποψήφια για Οσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας το 2014 για τη Γερμανία, ξετυλίγει κουβάρια αναμνήσεων, πολύπλοκων καταστάσεων, δυσάρεστων ερώτων και δράματα ζωών σε μια ταινία με ιστορικό ενδιαφέρον και φόντο τους Ναζί και τη Στάζι, στη Νορβηγία και τη γερμανία. Πριν τις Απόκριες και το πάρτι, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων ξετυλίγει μια ιστορία με προσωπεία… Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, οι ζωές των πραγματικών «άλλων» παίρνουν υπόσταση.

 

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Αρχές του ’90, στα προάστια του Οσλο, σε μια Ευρώπη που δονείται από τον απόηχο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου. Η Κατρίνε, κόρη μιας Νορβηγίδας κι ενός Γερμανού φαντάρου από το στρατό κατοχής του Β’ Παγκόσμιου, ζει μια τακτοποιημένη, ευτυχισμένη ζωή, με τον άντρα της, τη μητέρα της, την κόρη και την εγγονή της. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου επιτρέπει τη διερεύνηση των συνθηκών ζωής των «παιδιών του πολέμου» και την εκμετάλλευσή τους από το νορβηγικό κράτος, αλλά και τη Στάζι. Η επίμονη έρευνα ενός δικηγόρου θα φέρει τη ζωή της Κατρίνε στο χείλος της καταστροφής, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Οι Μάας και Κάουφμαν καταπιάνονται ταυτόχρονα με τα δυο πιο μελανά κεφάλαια της πρόσφατης γερμανικής ιστορίας: τον Ναζισμό και το καθεστώς του τρόμου της Ανατολικής Γερμανίας και της Στάζι. Μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας και την ανάλυση των επιλογών της και των συνεπειών τους, το φιλμ μεταφέρει μια ολόκληρη, μακροχρόνια, σαθρή περίοδο καταπίεσης, βρώμικων κινήτρων και απάνθρωπων αποφάσεων.

Οσο ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι η πραγματική ιστορία που περιγράφει η ταινία, λίγο γνωστή στις λεπτομέρειές της, καθηλωτική και απίστευτη, τόσο προφανές είναι το σενάριό της, η πλοκή του δράματος.

Info

  • Τίτλος: Zwei Leben (Διπλή ζωή)
  • Σκηνοθεσία: Γκέοργκ Μάας, Γιούντιτ Κάουφμαν
  • Σενάριο: Γκέοργκ Μάας, Κρίστοφ Τέλε, Στέλε Στάιν Μπεργκ, Γιούντιτ Κάουφμαν
  • Πρωταγωνιστούν: Γιουλιάνε Κέλερ, Λιβ Ούλμαν, Σβεν Νόρντιν, Κεν Ντούκεν
  • Ετος: 2012
  • Διάρκεια: 97 λεπτά
  • Χώρα: Γερμανία – Νορβηγία
  • Γλώσσα: Γερμανικά – Νορβηγικά

* Βασισμένο εν μέρει στο βιβλίο της Γερμανίδας συγγραφέως Hannelore Hippe, με τον τίτλο ” Ice Ages” το ιστορικό δράμα μυστηρίου του Georg Maas αποτέλεσε την Γερμανική συμμετοχή για το όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2013.

Πηγή: flix.gr, athinorama.gr

 

 

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

 

 

Δείτε το τρέιλερ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=vOR_oO8ydMM

 

Μοιραστείτε το:

Scroll to Top